sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

sateisen lomaviikon puuhia



Eka kesälomaviikko ja vettä tuli taivaan täydeltä. Koko viikon. Huilaamisen kannalta kyllä hyvä. Piti malttaa olla ja keksiä puuhaa sisällä. Maanantaina juhlineet kaverit pitivät kiireisenä koko päivän ja tiistaina en jaksanut sitten yhtään mitään. Nukuin pitkät päikkärit. Ja luin. Eka kesälomakirja onkin jo luettu ja toinen jo saatu alulle. Ostin alkukesästä pokkareita kirjakaupan kamppiksesta ja paksuja kun ovat, riittää niistä luettavaa koko kesäksi. Koululainenkin innostui lukemaan, mistä olen erityisen iloinen. Ella ja kaverit ja tuo niistä tuttu Pate ovat nyt suosiossa. Talvilomalla naurettiin kaikki kippurassa, kun luin lapsille yhtä Ella kirjaa ääneen. Kun sade hetkeksi taukosi, kävin napsimassa muutaman jätti raparperin ja tehtiin itse raparperisorbettia. Turkkilaisen jugurtin kanssa aika herkkua välipalaa. Ohje on Kotivinkistä ja kopsaan sen tähän muistiin. 


 Ainesosat
  • 1 l raparperinpaloja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 vaniljatanko
  • 1 ½ dl glukoosisiirappia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • Lopuksi
  • 2 kananmunanvalkuaista
  • ½ dl sokeria

Valmistusohje: 
1. Valitse mahdollisimman punaisia raparperinvarsia, jotta saat raparperisorbettiin kauniin värin. Pese ja paloittele raparperit.

2. Mittaa kattilaan raparperinpalat, sokeri ja vesi. Lisää halkaistu vaniljatanko. Keitä seosta vain sen aikaa, että raparperit pehmenevät.

3. Anna seoksen jäähtyä kokonaan ja nosta vaniljatanko pois. Jos haluat nopeuttaa jäähtymistä, nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Aja seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon glukoosisiirappi ja sitruunamehu.

4. Vatkaa kananmunanvalkuaiset ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita vaahto raparperiseoksen joukkoon varovasti nostellen. Pane massa pakastimeen sekoituskulhossa.
5. Pakasta raparperisorbettia noin 2 tuntia ja sekoita massa notkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita halutessasi uudestaan tunnin päästä. Jatka pakastamista vielä vähintään 3–4 tuntia tai mieluiten yön yli.  




Neiti oli alkuviikosta kaverillaan leikkimässä ja olivat tehneet siellä taikataikina askarteluja. Kotona tehtiin sitten lisää ja muovailtiin barbeille ruokia. Itseämme ollaan ruokittu kaupungilla, testaamalla erilaisia lounaspaikkoja. Yhtenä päivänä kiinalaisessa ja toisena Ravintola Centressä. Kätevää ja helppoa ja samalla ollaan hoideltu kaupunkiasioita. Loppuviikosta sitten ei satanutkaan enää ihan niin paljon kuin muina päivinä ja pääsin lenkille. Mustikatkin ovat kypsyneet ja kun niitä löytyy iso kulhollinen melkein omasta pihasta, niin pitihän meidän tehdä iltapalaksi Britakakku. Ja tänään sunnuntaina vihdoin paistaa. Ja pyykkikone pyörii ekaa kertaa koko viikkona. Ulos on niin kiva ripustaa pyykit kuivumaan ja ovatkin sitten hetkessä kuivat. Ensi viikko lomaillaan vielä lasten kanssa kolmisin ennen miehen kesälomaa. Meille on varattuna äiti-lapsi loma Holidayclub Saimaalta. Mennään siskon ja näiden viiden serkuksen kanssa lomalle lähelle kauas. Lapset saavat uida sydämensä kyllyydestä ja äidit ovat sitten entistä enemmän lomantarpeessa ;)






4 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistäsi ♥