sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

serkusten lomaNeljä serkusta ja me siskokset lomailtiin viime viikolla yhden yön verran Holiday club Saimaalla. Mietittiin Korkeasaarta ja risteilyä, mutta päädyttiin lähelle kauas (Rauha on Lappeenrantaa). Tämä olikin eka kerta yhdessä näin muualla kuin mökillä. Viime kesänä oltiin omalla porukalla yksi yö Rauhassa ja nyt lasten lomatoiveena olikin uusi reissu. Vanhat Rauhan lomajutut löytyvät täältä täältä ja täältäTällä konkkaronkalla ei mahdu ihan pieneen huoneeseen ja kun ajatus oli olla koko porukka yhdessä, varattiin Villas huoneisto. Silloin syyslomalla, kun oltiin Rauhassa, vaihtui meidän (ja muidenkin) tavallinen huone respan toimesta Villas huoneistoon. Silloin oltiin yhden makkarin huoneistossa, nyt makkareita oli kaksi ja talokin eri. Lapset valtasivat parisängyllisen huoneen, johon sijattiin siskonpeti kolmelle isoimmalle ja pienin nukkui sängyn jatkeena matkasängyssä. Vauvakoko oli mummin ja isänsä hoivissa ja toimitettiin vasta seuraavana aamuna joukon jatkoksi. Me siskon kanssa nukuttiin ikkunattomassa "lastenhuoneessa", jossa oli erilliset sängyt. Näissä Villas huoneistoissa on ilmeisesti erilaiset sisään- ja ulkoskirjautumisajat kuin tavallisissa hotellihuoneissa. Sähköpostin varausvahvistuksessa oli ajoiksi laitettu klo 16 ja klo 11, mutta meille sanottiin saavuttaessa, että huoneen saisi vasta klo 17. Aika pitkä aika odottaa pienten lasten kanssa vaikka kylpylään menoa viirattiinkin pienen leikkipuisto ja rannassa pidetyn munkkitauon verran, että pienin ehti ottaa päikkärit. Uinti on näiden lasten suosikkipuuhaa ja molempina päivinä uitiin useampi tunti. Kylpylän katolla on hirsisauna ja palju ja aurinkoisena päivänä se olikin kiva kokemus. 

 

Uinnin jälkeen saatiin vihdoin huone. Ihanan iso ja siisti (nämä ovat valmistuneet muistaakseni lokakuussa 2015) ja kaikissa huoneissa parveke Saimaa näkymin. Se olikin kätevä paikka istua iltaa siskon ja viinipullon kanssa lasten nukkuessa. Ihan eivät kyllä meinanneet malttaa. Ekana päivänä syötiin meille uudessa Classic Pizzassa. Kaikilla taisi olla uinnin jälkeen kiljuva nälkä, kun pizzat hävisivät hetkessä parempiin suihin. Pizzan sai myös gluteenittomana, samoin aamupuuron aamiaisella erikseen pyydettäessä ja hampparin O'Learys ravintolassa. Aamiaisella oli myös mahdollisuus paistaa gluteenittomia vohveleita. Tuo uusi pizzapaikka taitaa olla ilmeisen suosittu sillä se oli melko täysi niin päivällä kuin illallakin. Ruokia odotellessa lapset katselivat ison akvaarion kaloja ja kylpylän uimareita. Nuo allasosaston kuvat onkin kuvattu juuri täältä.


Seuraavana aamuna unenpöpperöisiä pikkuisia oli sitten viisi. Aamiainen, tavarat autoihin ja hetkeksi leikkipuistoon ennen toista kylpyläreissua. Kylpylässä saa kylpeä vielä lähtöpäivänä huoneenluovutuksen jälkeen. Saateltiin pienemmät uinnin jälkeen kotimatkalle ja päikkäreille ja jäin vielä meidän lasten kanssa syömään. Sen verran sosiaalista elämä taisi olla, että ei me paljoa enää keskenään seurusteltu. Terassillakin ravintolan aukeamista odotellessa istuttiin kaikki kolme omissa oloissamme ihan eripuolilla toisistamme :D Kotipihaan päästyämme kumpikin lapsissa marssi suoraan sänkyynsä päikkäreille. Ilman patistusta. Eikä unista huolimatta kumpikaan illalla narissut, että ei väsyttäisi. Kiva reissu vaikkakin viiden lapsen kanssa aika, no vauhdikasta. Eka mutta luulen että ei kyllä vika yhteinen reissu.
Mutta nyt kakun paistoon. Meillä on huomenna serkkujuhlat mökillä. Lisää sosiaalista elämää, kun yhteen kokoontuu 12 aikuista ja 8 lasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistäsi ♥