torstai 25. elokuuta 2016

kalajoen hiekkaaIhanan Oulun jälkeen tiedossa oli vielä paljon hiekkaa, kun suuntana oli Kalajoki. Kalajoki oli meille uusi paikka ja Porin ihanan Yyterin jälkeen odotukset olivatkin korkealla. Keskellä ei mitään oli yhtäkkiä sen valtavan hiekkamäärän lisäksi myös valtavasti ihmisiä. Sitä toki osattiin odottaa, kun ennen reissua majoitusta etsiessä jokapuolella oli aikalailla täyttä. Mutta että näin täyttä! Erilaisia majoitusvaihtoehtoja selatessa huomattiin, että Kalajoki on kallis ja vatvomisen jälkeen päädyttiin varaamaan pieni, uusi mökki (pieni keittiö ja oma vessa), leirintäalueelta. En ollut valmis maksamaan 275 € yhdestä yöstä hotellissa. Paikanpäällä nähtiin, että hotellit olivatkin itseasiassa aika kaukana rannasta, dyynien päällä. Leirintäalue oli aivan täynnä ja asuntoautoja ja vaunuja käännytettiin portilta. Aurinko, helle ja hiekka olivat saaneet muutkin suuntaamaan samaiseen paikkaan. Enkä yhtään ihmettele! Meidän pieni sympaattinen mökki oli leirintäalueen laitamilla, mutta miehelle tuli siitä huolimatta olo, ketään loukkaamatta, että oltaisiin jossain herättäjäjuhlilla. 1100 vaunupaikkaa olivat kaikki täynnä ja meidänkin mökin edessä kaksi asuntoautoa parkissa. Ei olla totuttu näin "sosiaaliseen" lomailuun ja siihen että omalla terassilla aamupalaa kattaessa pitää toivottaa hyvät huomenet kaikille naapureille :D Todettiinkin naureskellen, että tässä on todiste siitä, että meistä ei olisi myöskään veneilijöiksi. Neidin mielestä Kalajoen mökki oli paras koko reissun yöpaikoista. Koska kerrossänky ja hän kerrankin yläsängyssä.
Purettiin tavarat autosta (tässä kohtaa reissua sitä oli jo aika paljon) ja huomattiin samalla tuoneemme ison määrän hiekkaa myös mökkiin. Minkä kädestään laski maahan oli heti ihanan hienossa hiekassa. Sitä samaa hiekkaa tuotiin kotiin asti. Käytiin syömässä, kaupassa ja vähän tutustumassa rantaan. Lapset juoksivat innoissaan isoa hiekkarinnettä alas ja kahlasivat meressä. Tuuli sekoitti hiukset ja otsatukasta tuli oikea surffitukka kiharoineen. Käveltiin vielä pehmeää rantahiekkaa pitkin söpöön pieneen Cafe Reefiin jätskille ja ihasteltiin auringossa kimmeltävää merta. Hiekassa riitti touhua lapsille yöuniin saakka. Olin lupailut lapsille jo Oulussa Kalajoen auringonlaskua, mutta uni painoi jo sen verran, että päätettiin että otan paljon valokuvia ja näyttää ne aamulla. Kahlasin kiville istumaan ja huokailin merenrannan kauneutta itsekseni. Meri ♥ Saimaan rannalla kasvaneelle meri on kuitenkin jotain vielä ihmeellisempää. Punertuvaa taivaanrantaa olisi voinut ihailla loputtomiin.

Uusi päivä valkeni jälleen aurinkoisena ja lämpimänä. Meillä oli kyllä uskomaton tuuri ilmojen suhteen. Nyt Kalajoella +27'c ja Jukuparkkiin hurjat jonot. Syötiin aamupala mökin terassilla, pakattiin tavaroita ja mies kävi ostamassa aamukahvia. Eväät laukussa siirrettiin auto lähemmäs rantaan johtavaa polkua ja suunnattiin meren syliin vievälle, monta sataa metriä pitkälle dyynille. Ihmeellistä! Käveltiin kai reilut 600 m rannasta, keskellä merta. Hyvä paikka syödä eväitä ja kahlata lämpöisessä vedessä. Jos oltaisiin ajoissa hoksattu, olisi lasten kannattanut uida täällä. Rannasta uintiyritys päättyi kiukkuun, kun vettä oli kokoajan vain polviin asti...
Kotimatkaa puolittamaan oltiin varattu vielä yksi hotelliyö. Nyt Jyväskylään. Kalajoelta lähdettäessä poika näki Oulun tienviitan ja totesi "ei kotiin päin, mennään takaisin Ouluun". Oulu oli selvästi kaikkien suosikki. Kalajoki oli hienoa päästä kokemaan, mutta kenellekään ei tainnut jäädä oloa, että tänne on vielä pakko joskus palata. Ylivieskassa yritettiin kavereille kylään, mutta kun se jäi yritykseksi, pysähdyttiin vielä Kärkkäiselle tekemään muutama tuliaislöytö. Auton mittari näytti +28'c ja siltä se myös tuntui. Suklaa suli käsiin. Iltauinti ja sauna hotellilla ja aamulla kaikki olivat valmiita kotimatkalle. Vaikka edellisenä päivänä olikin Oulu kuulostanut lapsista paremmalle vaihtoehdoille, kuului 6-tiellä ajaessamme takapenkiltä "jeee, kotisilta näkyy". Kotiin oli hyvä palata.2 kommenttia:

  1. Olen syntyjäni Kalajoelta ja silloin tällöin tulee Särkillä käytyä. Harmittaa vain, kun kaikki on nykyisin niin täyteen rakennettua.

    VastaaPoista
  2. Voi kun harmittaa, ettei meillä onnistunut treffit :( Ensi kerralla uudestaan! Kalajoen Tyngällä ois muuten ollu ihana Antiikki Makasiini, josta voi tehdä oikeita aarrelöytöjä. Ja Kalajoelta saa aivan tajuttoman isoja pehmiksiä yheltä kiskalta! En vaan nyt muista sen nimeä... https://www.facebook.com/AntiikkiMakasiinikirppis/

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥