tiistai 9. elokuuta 2016

Kuopio


Mietittiin pitkään mihinkä haluttaisiin reissata tänä kesänä. Täältä kaakosta on aika huitaisu vähän joka puolelle ja kaikki kivat paikat lähempää ja vähän kauempaakin on nähty. Muistin miehen lähettämän kuvan muutaman vuoden takaa Oulusta ja sitä kohti lopulta päädyttiin. Näin Saimaan rannalla kasvaneelle meri ja sen ihmeellisyys vetävät aina vaan puoleensa. Alunperin ajatus oli ajaa Ouluun (n. 7 h) yhden päivän aikana, mutta viime tipassa tehtiin suunnitelmiin muutos (parasta lomassa!) ja varattiin hotelli Kuopiosta. Se oli sopivasti noin puolessa välissä ja siellä ei olla aiemmin käyty. Scandic Kallaveden rannalla valikoitui hotelliksi kivasti remontoitujen huoneiden perusteella. No arvatkaa vaan, saatiinko sellainen rempattu huone. Kävin asiaa selvittämässä ja respan nainen vain tokaisi, että kiva huone sekin on. En tykännyt! Mutta maisema oli hieno, gluteenittomat hyvin huomioitu, Sigge maskotti hauskuutti lapsia aamiaisella ja hotellissa oli uima-allas. Lapsista iltasauna ja uinti on aina hotelleissa parasta.  

Illalla käveltiin rantaa pitkin satamaan ja siellä leikkipuistossa saatiin vinkkejä muistakin isoista leikkipuistoista. Käveltiin rantaa pitkin sitten vielä toiseenkin puistoon. Aurinko helli ja veden äärellä on aina hyvä olla. Kotoa lähtiessä mies ihmetteli, miten meillä olikin niin vähän tavaraa mukana. No ei ollut enää Ikean jälkeen, kun pakattiin kyytiin muutama lipasto ja jotain muutakin tarpeellista. Muun muassa yksi sisustustyyny, joka matkasi lopulta lasten kanssa takapenkillä koko loppureissun. Hotelliaamisen jälkeen poikettiin Kuopion Pikku Pietarin torikujalla jätskillä ennen ajomatkaa kohti Oulua.

Aika pitkä matka saatiin ajella keskellä "ei mitään". Peltoa ja metsää, sitä riitti. Jatketaan seuraavaksi Oulusta. Se oli ihana ♥


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta lomalta! Kasvoin lapsuuteni Kuopion seuduilla, ja paikat arkipäiväistyi. Näiden kuvien kautta Kuopiokin näyttää kiehtovalta taas! :) Pikku Pietarin torikuja on symppis.

    VastaaPoista
  2. Mukava että viihdyitte täällä Kuopiossa! :) Harmi vain, ettei hotellihuone miellyttänyt. :/ Pikku Pietarin torikuja on joka kesäinen vierailukohde itselläni, aivan ihana paikka ♥

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥