perjantai 19. elokuuta 2016

merta, hiekkaa ja aurinkoa Oulussa


Ihana ihana Oulu ♥ Ihan tuli ikävä noita päiviä meren rannalla auringon suukottaessa ihoa ja kuuman hiekan lämmittäessä varpaita. Oltiin ajoitettu Kuopiosta lähtö niin, että oltiin Oulussa juuri huoneiden vapautumisen aikaan. Yövyttiin Edenissä, jonka sijainti oli mitä upein. Nallikarin uimarannalla. Huoneissa oli luvattu parvekenäkymä merelle, mutta vähän sai kyllä kuikistella että merelle näki. Mutta eipä me paljoa huoneessa aikaamme vietetty. Lähinnä nukuttiin. Tulopäivänä tuuli jonkun verran, mutta eipä se isompaa vesipetoa näyttänyt häiritsevän. Nakkasi shortsit ja teepparin pois ja juoksi uimaan. Mies sai pian kipittää huoneeseen hakemaan pyyhettä ja aurinkorasvaa. Oli helle ja olo, että oltiin melkein paratiisissa.Mies muisti työreissultaan, että hotellilla on kiva ravintola hyvillä maisemilla. Oltiinkin heti sen auettua ovella jonossa ja saatiin kiva maisemapöytä. Aurinko paistoi niin kirkkaasti ja vaaleiden verhojen ja isojen ikkunoiden takaa siinsi sininen taivas ja horisontti. Olisi voinut luulla olevansa ihan jossain muualla kuin suomessa. Kylpylän vapaakäyttö kuului hotellihuoneen hintaan ja niinpä me uitiin vielä useampi tunti illalla. Kovin kauaa ei lasten tarvinnut unta odotella. Mies jäi heidän seurakseen ja minä hipsin rannalle kameran kanssa. Miten kaunista merenrannalla onkaan auringonlaskun aikaan. Huomattiin, että Oulussa aurinko laski yli tunnin myöhemmin kuin kotona. Niin paljon pohjoisemmassa oltiin.Uusi aamu ja uudet puuhat. Aamiainen tarjoiltiin samaisessa ravintolassa, missä illalla syötiin. Upeita maisemia siis aamiaiseksi myös. Helle jatkui ja suunnitelmissa oli käydä tsekkaamassa Oulun uusi kauppakeskus Valkea. Ihka ensimmäisenä neiti sai puhelimeensa oman liittymän. Oltiin luvattu hankkia se kesällä ja nyt yllätettiin hänet sitten sillä. Hassu sattuma oli, että liittymän myynyt poika kertoi pelanneensa jääkiekkoa Lappeenrannassa ja kahvilan tyttö oli opiskellut täällä. Jättikokoiset jätskit (mies söi lopulta meidän kolmen jämät) ja kivoja tuliaislöytöjä. Stockalta koululaiselle reppu ja Alkosta viiniä ja kaupasta herkkuja. Niiden kanssa suunnattiin sitten hotellilla rantaan. Me ja koko muu Oulu. Porukkaa oli todella paljon! Oli kuuma ja päätettiin ottaa heti käyttöön löytämäni isot uimarenkaat. Matkalla kaupungista pysähdyttiin Vauhtipuistoon ja todettiin, että se on ehkä vielä vähän pienemmille. Kierrettiin kuitenkin kivat pienet leikkimökit.
Viimeisenä Oulu aamuna mies ja poika menivät vielä aamu uinnille kylpylään ja me neidin kanssa lainattiin hotellilta pöyrä ja ajeltiin sillä pitkin rantatietä. Huppari tarakalle pehmusteeksi ja molempien helmat solmuun. Naurettiin ja ajettiin. Hulluteltiin kaksin sellaisia juttuja, mihin pojat eivät olisi suostuneet. Seuraava etappi oli Kalajoella ja matkalla sinne poikettiin vielä katsomaan Hailuotoon lähtevän lautan ranta. Jono oli aikamoinen ja ajatus olla ajoissa Kalajoella saivat meidät jatkamaan matkaa...3 kommenttia:

 1. Kiva postaus, kauniita kuvia ja kivasti kerrottu matkasta.
  Kalajoella ollaan monena kesänä lomailtu, se on tässä ihan lähellä ja kipeän selkäni kanssa olen käynyt Oulussa x monta. Tuttuja paikkoja.

  VastaaPoista
 2. Voi miten kauniita maisemia <3 Kyllä Suomessa olisi paljon näkemisen arvoisia paikkoja, kun vaan ehtisi töiltä niitä näkemään ;)

  VastaaPoista
 3. Olipa hieno postaus Oulusta!

  Tiina A. (entinen Oululainen)

  VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥