perjantai 23. syyskuuta 2016

we love Frankfurt


Viikko sitten perjantaina istuttiin Frankfurtin lentokentällä odottamassa paluulentoa Suomeen. Meillä oli takana ihana miniloma (ja miehellä työmatka) Frankfurtissa. Säiden puolesta oikea etelänloma, kun lämpötila pyöri +30'c tienoilla ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. En ole aiemmin käynyt Saksassa ja nyt toivon, että pääsen joskus uudelleen. Frankfurt oli kertakaikkisen ihana! Toki seura, sää ja hotellikin olivat niin mainiot, että ei siitä olisi huonoa saanutkaan. Frankfurt on iso bisneskaupunki ja näin messujen aikaan sekä hotellit, että lennot olivat, no ihan törkeän kalliit. Sama hotelli, mihin miehen kollega meni viikonlopuksi, olisi maksanut meidän reissun aikaan kahdelta yöltä yli 4600 €! Me löydettiin (ja vaihdettiinkin lentokentän Hilton vielä viime tinkaan siihen) ihana Wyndham Grand Frakfurt. Niin kiva hotelli, että olisin messujen sijaan jäänyt ihan mielelläni hotelliin ihailemaan maisemia. Varoittelin miestä jo ekana päivänä, että perjantaihin mennessä on totaalisen kyllästynyt hehkutukseeni. Ja todella, jaksoin hehkuttaa kotiinlähtöön saakka.


Kaikki hotellissa oli viimeisen päälle mietittyä. Meille oli varattu Sky Deluxe huone, joka oli 15. kerroksessa. Suoraan sängystä avautui uskomaton maisema kaupungin ylle ja pilvenpiirtäjiin. Sänky oli sijoitettu niin, että varpaat osoittivat tuota upeaa maisemaa kohti ja sen näki illalla viimeisenä ja aamulla ensimmäisenä.

Töihin oltiin tultu ja messulippu minullekin ostettu. Koneessa nähtiin miehen tuttua, joka kertoi työkavereidensa viestitelleen, että ulkona oli yli +30'c ja messuhallissa +40'c. Tiesin, että Frankfurtin messut ovat aina isot, mutta en osannut aavistaa, että messualue on oikein messukylä. Monikerroksisia halleja oli kai 11 ja messualueella kulki pikkubussit ja riksat vieraita kyydittäen. Ravintoloita ja kahviloita oli joka puolella. Miehen tapaamisten ajan istuin ulkona auringossa välipalaa syöden ja viiniä juoden. Oli niin lämmin, että ostamani Toblerone suli kassiin. Miehet olivat muuten tosi tyylikkäästi pukeutuneita koko kaupungissa. Bisneskeskus kun on. Tummansininen puku konjakin värisellä vyöllä ja kengillä näytti olevan nyt in.
Messukeskuksen vieressä oli ostoskeskus, josta löydettiin lapsille ensimmäiset tuliaiset ja se puuttuva hiuslakka. Meillä ei ollut kuin käsimatkatavarat ja pakkaaminen oli aikamoista sumplimista. Sisko kysyi, mahtuiko omat vaatteeni todella käsimatkatavaroihin ja kyllä ne mahtuivat. 5 mekkoa, pari neuletta, villasukat (ei tarvinnut :) ja jopa vaihtokengätkin. Miehen laukkuun taittelin yhden ylimääräisen kassin ja siinä tuotiin tuliaiset. Vinkkinä muillekin pelkin käsimatkatavaroin matkustaville, että ainakin apteekista saa minipieniä Louis Widmerin matkakokoja ja pienen hammastahnan löysin myös sieltä. Vaatteet rullasin tiiviiksi paketeiksi. Se mitä ihmettelin Frankfurtissa ääneen oli, että kauppoja ja kioskeja ei näkynyt missään. Rautatieasema oli aika lähellä hotellia ja sieltä saatiin sitten haettua viiniä ja vettä, sipsejä ja suklaata.
Syötiin molempina iltoina hotellin omassa ravintolassa. Palvelu oli älyttömän hidasta, mutta kun saatiin vihdoin ruoka, oli annokset sekä isoja että herkullisia. Olo oli kuin etelän lomalla, kun terassilla tarkeni hihattomassa lyhyessä mekossa. Illan pimetessä jokaiseen pöytään tuotiin omat valokuutiot ja viereisessä pöydässä Italialaiset pitivät omaa meetingiään. 


Torstai aamuna oli tarkoitus nukkua pitkään, mutta oltiin hereillä jo seiskalta. Kiitos tunnin aikoeron. Jaksettiin tuijottaa ikkunasta aukeavaa maisemaa hyvä tovi ennen aamupalaa. Aamiainen oli ihana. Paljon erilaisia kylmiä sekä lämpimiä ruokia, hedelmiä, suolaista ja makeaa. Erikoiskahveja. Gluteenitonta leipääkin löytyi kun kysyi. Jos illalla palvelussa oli parantamisen varaa, niin aamun henkilökunta oli ihan eri maata. Leivät kannettiin pöytään vaikka hyvin olisin ne itsekin voinut sinne kiikuttaa ja kun mies läikytti vettä pöydälle ja kuivasi jälkiään, säntäsi pukupäällä ollut miestarjoilija paikalla, käski rentoutumaan ja antamaan hänen siivota jäljet. Se kun oli hänen työtään. Ottimet käännettiin oikeisiin asentoihin ja astiat kerättiin ripeästi pois. Joka puolella kaupungissa oli muutenkin ihan tosi siistiä ja puhdasta.


Aamiaisen jälkeen oli aikaa kävellä kaupungille. Ostoskatu Zeilille oli matkaa reilu kilometri. Lisää bisnesmiehiä näkyi joka kulmalla. Mies muisti aiemmilta reissuiltaan, että Galleria ostoskeskuksen 7. kerroksessa on ravintola ja kiva terassi. Aamun ensimmäinen tauko loistavilla maisemilla. Pilvenpiirtäjiä ja lentokoneita kävi ihastelemassa moni muukin. Ravintolasta olisi saanut herkullisen näköistä lounasta, mutta meillä oli vielä vatsat täynnä aamupalasta. Syötiin myöhemmin kävelykadun ravintolassa, jossa sielläkin oli ihan todella isot annokset ja edulliset hinnat.
MyZeil ostoskeskuksen katto on kuin lasinen taideteos. Katolla oli miehet valjaiden kanssa ikkunanpesuhommissa. Oli vähän työtä!

Seurasta johtuen en kauheasti vaateosastoja kolunnut. Toki ilmakin oli niin lämmin, että olin valmis hotellille ennen miestä. Tästä kuulin vähän kuittailua :D Illalla käveltiin vielä uudelleen ostoskadulle ja kuuden jälkeen siellä olikin vilinää ihan eritavalla kuin aamulla. Iso kaupunki, mutta olo oli kyllä turvallinen. Toki laukusta pidin aika tarkkaan huolta ja poliiseja näkyi vähän joka puolella. Ainoastaa lentokentällä tuli sellainen olo, että oli kiva päästä nopsaan turvatarkastuksen toiselle puolelle. Ei sielläkään mitään kummaa ollut, mutta mieleen tuli väistämättä Pariisi ja Bryssel. Ja onhan Frankfurtin lentokenttä todella iso! Saksan suurin ja Euroopan kolmanneksi suurin.


Ihana reissu ja ihana Frankfurt. Toivottavasti tavataan vielä joskus uudelleen! 

Mukavaa viikonloppua! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistäsi ♥