keskiviikko 14. joulukuuta 2016

10 päivää jouluun


10 päivää jouluun. Olin viime viikon torstaina flunssaisen lapsen kanssa kotona ja toisen katsellessa lastenohjelmia ja pötkötellessä sohvalla, häärin ja puuhailin ihan innoissani koko päivän. Ylimääräinen vapaa keskelle viikkoa (jolla oli jo itsenäisyyspäivävapaa) ja energiaa vaikka muille jakaa. Tein Joulukirjan ohjeen mukaan piparikeksejä itsetehdyllä lakritsi-luumuhillolla, piparkakkutaikinan, ruokaa, joulun karjalanpiirakat, joulugranolaa ja kävin lähikanalassa hakemassa munia, kuskasin toista koululaista eestaas ja pesin joulun uudet pellavalakanatkin. Perjantaina olin ajatellut tekeväni joulun suklaakonvehteja ja kirjoittavani jouluisia juttuja tännekin, mutta en sitten jaksanutkaan. Nappasin kai jonkin pöpön terveyskeskuksesta ja olen ollut itse kipeä tuosta perjantaista asti. Tänään ei enää onneksi koske mihinkään ja huomenna pääsen töihin. Yskä on kyllä aikamoinen ja ääni käheä. Alkuperäinen potilas oli jo perjantaina ihan pirteä, hoitaja ei. Meille on osunut useampana vuonna joku flunssa joulunaikaan. Nyt pitää pitää sormet ja varpaat pystyssä, että varsinkin mies säästyy. Manfluta ei kestä kukaan!


Neiti sai viikonloppuna pienen kuusen omaan huoneeseensa ja ison lupasin nyt tulevana viikonloppuna. Tänään pitää vähän oikoa paikkoja ja samalla ajattelin kaivella muutamat joulujutut lisää esille. Lahjat on aikalailla käärittynä paketteihin, yhtä pojan isointa ja varmasti tärkeintä lahjaa lukuunottamatta. Paketti oli lähetetty väärin ja toimitettu ihan toiselle puolen suomea (!) eikä enää ehtine jouluksi tänne, joten vaatii vähän uusia suunnitelmia. Kortteja me ei tänäkään vuonna lähetetä, mutta ensi viikolla toimitetaan iso kassillinen joulua vielä yhteen perheeseen ♥ Sieltä se joulu tulee, hösäämättäkin. Ja vähän on aina kiva hösätäkin.2 kommenttia:

  1. Hui! Niin onkin, alle kymmenen päivää jo tänään. Meinaa pitää vähän hoppua! Kauniita kuvia tässä postauksessa. Iskin silmäni tuohon mustaan lyhtyyn, sekin on kaunis.

    -Ruut

    VastaaPoista
  2. Arkivapaat on parasta, minäkin olen huomannut! Onneksi huomenna sellainen tulossa... Kauniita kuvia, luonnonmatskuja! Toipumisia ja mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥