keskiviikko 28. joulukuuta 2016

ihana joulu ♥Tässäpä kuvia meidän joulusta. Paljon. Aatonaattona oltiin miehen kanssa molemmat vapaalla. Tai mies oli ollut jo edellisenkin päivän kuumeisen neidin seurana. Valmisteltiin yhdessä aattoa. Paistoin joululimput, kuten aina, ja ilahdutin niillä myös naapurin rouvaa. Viime hetken paniikki karjalanpiirakoiden riittävyydestä sai keittämään vielä litran riisipuuron piirakoita varten. Uunissa oli vähän ruuhkaa ja viimeisenä iltapäivällä pääsi meidän pieni kinkku kypsymään. Sänkyyn pedattiin puhtaat pellavalakanat ja ehtipä yksi ottaa päikkäritkin minun hösätessäni. Kaupasta haettiin puuttuvia juttuja ja illan hämärtyessä tehtiin retki hautausmaalle ja anoppilaan lahjojen hakuun. Tänä vuonna, ensimmäistä kertaa, hautausmaalla ei käyty lasten kanssa syvällisiä keskusteluja. Ne käytiin, valitettavasti, jo keväällä lapsen menettäessä kaverinsa. Sytytettiin kynttilä mummon haudan lisäksi vielä tälle pienelle.
Aatonaattoaamuna jännitettiin siskon miehen käsileikkausta (työtapaturma) ja kuultiin pojan luokkakavereissa kiertävästä vatsataudista, joten ostinpa leivontasuklaata illalla kaupasta hakiessani vielä, kaiken varalta, vähän laatikoita. Meillä kun on tapana, että jouluruoat hommataan porukalla. Jokainen tuo jotain. Nyt oli riski, että joudutaan viettämään aatto omalla porukalla, niin piti varautua pahimpaan. Tästä samaisesta syystä nukuin aaton vastaisen yön todella huonosti. Pelkäsin pahinta. Neiti valvotti siinä sivussa yskänsä kanssa ja taisipa häntäkin jännittää. Joulupukki tai aattoaamun lahja. Käsileikattu pääsi aaton juhliin, neiti sai yskäänsä lääkettä ja kuumekin oli ihan ok vatsatauti vaihtoehdon rinnalla.
Aatonaattoiltana katan aina pöydän valmiiksi, nostelen riisipuurolautaset esiin, herkut herkkupöytään ja aamun lahjat kuusen alle. Taisipa lasissa olla tilkka viiniäkin ja toki kinkusta otettiin maistiaiset. 
Tämän vuoden joulukattaus syntyi Finlaysonin harmaan pellavaisen aluslakanan päälle. Ruokalautasia ostin vihdoin tasaluvun ja uudet (vanhoina löytyneet) pöytähopeatkin riittivät kaikille aikuisille. Instagramista huomasin, että monella muullakin on tainnut olla tänä vuonna samanlaiset joulukukat. Isoja valkoisia Amarylliksiä ja eugalyptuksen oksia. Lapsille katettiin oma pieni pöytä, mutta eiväthän he siinä kauaa malttaneet.


Aatto oli ihana! Ainahan se on vähän häsläystä, kun lapsia jännittää ja aikuisilla on puuhaa ruokien kanssa. Mutta se kuuluu jouluaattoon. Joulupukki ja muori kävivät jo iltapäivästä ja kaikkien jännitys laukesi lahjoja avatessa. Lapset saivat aika sopivasti paketteja. Muutaman lelun, kirjoja, yökkärit, lautapelin ja vähän herkkuja. Paras lahja itselleni tuli, kun jouluapu perheen äiti laittoin aattoiltana kiitos viestin. Lahjat olivat olleet mieleisiä ♥ 
Joulupäivänä miehen vanhemmat tulivat meille syömään ja sain kattaa vielä uudemman kerran. Pientä jännitystä iltapäivään toi kynttilän roihahtaminen ruokapöydässä. Palovaroitin toimi eikä edes liinaan tullut steariiniä kummempia vammoja (lähtivät pesussa). Onneksi! Pieni säikähdys oli samalla hyvä opetus.Tapanina tehtiin pitkä lenkki metsiä ja rantaa pitkin kulkien. Katseltiin elokuvia, pelattiin lautapelejä ja herkuteltiin. Välipäivät meidän oli tarkoitus olla töissä, mutta eipä olla sitten oltukaan. Sekä mies että neitokainen sairastuivat vatsatautiin ja meistä pojan kanssa tuli neuroottisia käsihygieenikkoja. Kamala tauti ja nyt toivon todella, että me toistaiseksi terveet, pysytäänkin terveinä. Meillä on ollut tautisin joulukuu ikinä! En edes uskalla laskea olenko ollut enemmän sairaslomalla vai töissä tässä kuussa. Loppuviikko parannellaan neidin korvaa ja flunssaa ja voimistutaan vatsataudista. Kävin illalla pojan kanssa kirjakaupan alessa hakemassa meillä vähän lomalukemista. Lomana tämä nyt on pakko ottaa vaikka niin mielelläni olisin töissä ollutkin. Siellä kellään ei ole jostain syystä nyt ikävä ;) Toivon terveempää ensi vuotta! 

4 kommenttia:

 1. Ihanalta näyttää teidän Joulu <3

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia, teillä on niin ihana koti ❤️ Olohuoneen pöydällä oleva lilahtava liina on erittäin kauniin värinen, mistä olet ostanut?
  -Tarja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tarja! Tuo olohuoneen liina on itse asiassa Bungalowin keittiöpyyhe, niinkuin oikeastaan kaikki meidän pikku liinat.

   Poista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥