keskiviikko 7. joulukuuta 2016

kaunein joulukirja


Tämän joulunajan kaunein kirja on ehdottomasti Riikka Kantinkosken ja Virpi Mikkosen Joulukirja. Selasin kirjaa monesti Helsingin reissulla ja lopulta tilasin sen myös itselleni. Muutama viikko sitten käytiin lasten kanssa kirjastossa ja lainasin Virpin jäätelökirjan ja Karita Tykän Raakaa ja Makeaa kirjan. Molemmat vaikuttivat niin kivoille, että ostin sitten kirjakaupan alekamppiksesta molemmat itselleni. Näissä kirjoissa kaikki ohjeet ovat ilman valkoista sokeria ja gluteenia. Hyvää tekeviä, kuten jonkun kirjan kannessa lukee. Olen yrittänyt nyt syksyn vältellä valkoista sokeria, joka ei selvästi sovi itselleni, testannut Virpin raakakakkua ja herkutellut lähinnä vain raakasuklaalla. Viikonloppuna tein muutamia erilaisia raakasuklaakonvehteja ja terveellistä toffeeta. Sekä mies että lapset tykkäsivät niistä ja mietittiinkin, jos tehtäisiin näitä (ja monia muita ihania herkkuja kirjoista) myös jouluksi ja jätettäisiin isommat määrät kaupan suklaata ostamatta. Sitä tulee kuitenkin joulupukin matkassa ihan riittämiin. Karjalanpiirakoiden gluteeniton versio testattiin isänpäiväksi ja todettiin se oikein onnistuneeksi.


Tästä joulusta taitaa tulla oikein superjoulu ja saadaan vieraiksi niin paljon läheisiä, että olen ostanut lisää niin laseja kuin lautasiakin. Ruokapöytää jatketaan yhden kirjoituspöydän verran ja lapsille taidetaan kattaa ihan oma kierros. Syksyllä löytämäni pöytähopeat säästetään suosiolla joulupäivään, kun kuusi paria haarukoita ja veitsiä ei riitä alkuunkaan. 

Mukavaa joulukuun 7. päivää!


1 kommentti:

  1. Tuota Joulukirjaa olen pohtinut meillekin. Mitä vilaukselta olen kuvia nähnyt niin todella kauniita ja muutenkin houkutteleva kirja. :)

    VastaaPoista

Kiitos kivasta viestistäsi ♥