perjantai 28. heinäkuuta 2017

Kesäloma Ruotsin läpi Tanskaan, osa 2
Jatketaan kesälomamatkaa.. Ensimmäisen osa löydät täältä. Keskiviikkona (reissuun oltiin lähdetty kotoa maanantaina) meille oli varattu lauttapaikka Stena Linelta suoraan Göteborgista Fredrikshavniin. Varaus tehtiin jo kotona Stena Linen suomenkielisillä sivuilla. Lautta lähti klo 12.15 ja oli perillä Tanskassa klo 15.30. Oltiin valittu tarkoituksella päivälautta (myös hinta oli edullisempi) että ehdittiin nukkua pitkään ja syödä rauhassa aamiainen hotellilla. Lautalla istuttiin pitkään kannella ja vain katseltiin Göteborgin sataman touhuja ja ihmeteltiin aavaa merta. Lautalla olisi voinut syödä lounaan ja sekä sisältä että kannelta löytyi mukavasti istumapaikkoja ja oli lautalla pieni taxfreekin. Tanskassa hotelli oli ihan sataman ja keskustan kävelykadun lähellä, Scandic the Reef. Tosi kiva kylpylähotelli. Ulkoa vaatimaton mutta aulan sisustus sai huokailemaan. Se oli hurmaava! Lapset saivat tervetuliaislahjaksi merirosvohatut hotellin teeman mukaan. Oltiin varattu vähän isompi perhehuone, jossa lapset yöpyivät kerrossängyssä toisessa huoneessa ja me saatiin illalla katsoa rauhassa telkkaria vähän pidempään omassa makkarissamme. Huone ei ollut mikään uusi mutta siisti kylläkin. Ikkunasta näkyi pihan uima-altaille. Ja mikä parasta, meidän lempparikauppa Söstrene Grene, maailman suloisin tilpehöörikauppa, sijaitsi ihan hotellin takapihalla. Voinette arvata saatiinko neidin kanssa kulutettua siellä aikaa tovi jos toinen ja rahaakin ihan kiitettävästi. Samalla kadulla oli kaikki muutkin kaupat ja useampi ravintola.


Purettiin tavarat autosta (sitä oli muuten paljon, kun oli ulkovaatetta, uimakampetta, laivakassia, kenkäkassia ym. ja farmariautoa tuli kyllä ikivä)  ja tehtiin pieni kierros lähialueilla ja ajettiin autolla vielä Palmestrandille. Ihana hiekkaranta palmuineen kaikkineen. Pieni tihkusade ei haitannut simpukoiden etsintää ja pian taskut olivat täynnä aarteita ja kengät hienoa hiekkaa. Ensimmäisenä iltana syötiin hotellin lähellä olevassa pizzeriassa, kun hotellin ravintolan tyttöjen mukaan heillä ei ollut tarjota muuta kuin buffet. A'la carte löytyi kyllä hotellista kun seuraavana päivänä sitä kyseltiin uudemman kerran. Muutenkin oli jännä, kun jotain kysyi englanniksi, sai monesti vastauksen tanskaksi tai he eivät ymmärtäneet mitä tarkoitettiin tai osanneet vastata. Ja tämä toistui monessa paikkaa Tanskassa. Kyse ei ehkä ollut kuitenkaan meidän kielitaidosta, mies kun tekee töitä englanninkielellä useasti viikossa. No, kanat saatiin salaattiin, puuroa olin varannut itse mukaan ja ravintolakin löytyi.


Ensimmäisen päivän jälkeen oltiin jo ihan haltioissamme Tanskasta ja suunniteltiin vielä illalla seuraavan päivän retkeä Tanskan pohjoiskärkeen ja Skageniin. Siitä sitten seuraavaksi. 


2 kommenttia:

Kiitos kivasta viestistäsi ♥